Home

by Jordi Badia, arquitecte i Mercè Ramos, interiorista.

El passat 3 d’abril vam presentar la nostra proposta per al concurs, ahir es va saber el guanyador… la propera sera! Un plaer col.laborar amb el Jordi, una experiència molt positiva.

El projecte Element vol, més enllà dels aspectes concrets del programa, ser una representació física de l’esperit de l’AEQT. Per això, s’ha buscat la transparència i connexió entre els diferents espais, alhora se’ls ha dotat individualment de personalitat pròpia, entenent que cada activitat que es desenvolupa en aquest espai té una funció essencial per al desenvolupament de l’associació.WEB

La primera zona a percebre per un visitant és la d’entrada i recepció.

Mitjançant un gest de fugues en planta, es pretén assenyalar amb claredat el taulell de recepció de les visites. Aquesta és la zona de primer contacte amb l’AEQT, per aquest motiu s’ha treballat el revestiment i paviment amb un material càlid i acollidor, la fusta. S’ha buscat en tot moment que en aquesta zona quedés ben representada la funció i l’esperit de l’associació. Amb aplicacions gràfiques a les parets, colors corporatius, mobiliari en relació a l’imagotip de l’associació, i sobretot, el gest de transparència de la sala de juntes, reforcen aquestes idees i mostren i exposen el que és, en essència, l’AEQT.

En aquest espai també s’ha situat un espai polivalent, tant de distensió per als treballadors com per a l’atenció d’una breu visita externa.

Sala de Juntes i el despatx de Direcció. En aquesta zona es concatenen tres espais, creant un equipament conjunt i a la vegada sectoritzat: sala de juntes, espai de relació equipat amb sofàs i despatx de direcció. L’espai de relació pot funcionar com extensió tant de la sala de juntes com del despatx de direcció, separat per un tancament de vidre semitransparent. Els materials escollits en aquesta zona són més austers, marbre blanc per al terra i mobles de fusta fosca o cuir negre. La zona de serveis amb el bany de direcció i la cuina es senyalen com un cub verd, seguint amb la idea de connexió entre els diferents espais que formen el projecte.

La zona de treball la formen dos despatxos polivalents i la sala de treball. Els despatxos, tot i que la seva funció pugui ser múltiple, s’han entès com l’espai on atendre degudament les visites representatives. Per aquest motiu, continuem treballant amb la fusta, creant un conjunt volumètric amb el taulell de recepció. Aquests dos despatxos es veuen reforçats per l’espai polivalent que hi ha a l’entrada que pot funcionar, en casos puntuals, per a l’atenció d’una breu visita. Davant d’aquests dos despatxos hi ha l’accés al banys, tant per al personal intern com per a les visites externes.

Sala de treball. S’ha ubicat de manera que la privacitat dels treballadors no es vegi interrompuda per les visites externes. S’han escollit els materials per tal d’aconseguir un espai de treball net, connectat amb la resta del projecte per l’aplicació gràfica a una de les parets que serveix de teló de fons des de l’espai d’entrada. El mobiliari també és neutre, blanc, gris, negre sense perdre, en alguns elements el color verd corporatiu.

El projecte inclou també una proposta de senyalització, inspirat en els elements de la taula periòdica, i remarcant el discurs de la distribució i la personalitat dels espais del projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s